POLiS KOLEJLERi

31 Ocak 2008 Perşembe

1. GENEL AÇIKLAMA ( Polis Kolejleri 2007 Başvuru Klavuzu İçin Tıklayın )
Polis Kolejlerine öğrenci alımı iki ayrı sınavla yapılmaktadır. 1.sınav olan Polis Koleji Aday Tespit Sınavı M.E.B tarafından OKS sınavı ile birlikte yapılmaktadır. 2.sınav Polis Koleji Aday Tespit Sınavında başarılı olanların katılacağı ve Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde yapılacak olan Polis Koleji Giriş Sınavıdır .
. Polis Koleji Giriş Sınavı'da her yıl ağustos ayı içerisinde üç ayrı sınavla yapılmaktadır. Polis Kolejine Giriş Sınavı Mülakat, Beden Eğitimi ve Yazılı(test) sınavlarından oluşmaktadır. Sınavlarda başarılı olup Kolejlere girmeye hak kazanan adaylar Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde intibak eğitimine alınırlar ve bu süre içerisinde adaylara okulun denetimi ve gözetiminde tam teşekküllü devlet Hastanelerinden Sağlık Kurulu Raporu aldırılır.
2007-2008 öğretim yılında; İlköğretim okullarının 8'inci sınıfında okuyan öğrencilerden Polis Kolejlerinde okumak isteyen adayların sınav başvuruları 26 Mart-15 Nisan 2007 tarihleri arasında OKS ile birlikte yapılacaktır.
Bu adayların sınavı 10 Haziran 2007 Pazar günü saat 10.00'da tüm il merkezleri ile yurt dışında Lefkoşa, Trablus, Riyad, Medine, Aşgabat, Bakü ve Cidde'de gerçekleştirilecektir. Başvuru sayısının beklenenden fazla olması durumunda gerekli görülen bazı ilçe merkezlerinde de sınav yapılabilecektir. ( Polis Kolejine Giriş Yönetmeliğinin Yurtdışında Öğrenim Görenler başlıklı 22. maddesi hükümlerine göre; Yurtdışında öğrenim görenlerden, sınava girecek adayların öğrenim derecelerin denkliği Milli Eğitim Bakanlığı Talim veTebriye Kurulunca yapılır.)
Başvurunun elektronik ortamda hatasız, eksiksiz, e-başvuru kılavuzuna uygun yapılması gerekmektedir. Bu konu ile ilgili sorumluluk OKUL MÜDÜRLÜĞÜ ve ADAYIN VELİSİNE ait olacaktır
2. POLİS KOLEJİ BAŞVURU ŞARTLARI
Koleje alınacak öğrencilerde aranılacak şartlar aşağıda belirtilmiştir:
Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak,
Yapılacak olan güvenlik tahkikatı neticesinde; Taksirli suçlar hariç olmak üzere diğer suçlardan ağır hapis veya 6 ay ve daha fazla hapis, veyahut affa uğramış, paraya çevrilmiş, ertelenmiş, zaman aşımına uğramış olsalar bile Devletin şahsiyetine karşı işlenen suçlarla, zimmet, ihtilâs, irtikap, rüşvet, hırsızlık, dolandırıcılık, sahtecilik, inancı kötüye kullanma, dolanlı iflâs gibi yüz kızartıcı veya şeref ve haysiyeti kırıcı suçtan veya istimal ve istihlâk kaçakçılığı hariç; kaçakçılık, resmî ihale ve alım satımlara fesat karıştırma, Devlet sırlarını açığa vurma, suç işlemek için teşekkül oluşturmak suçlarından dolayı hükümlü bulunmamak veya bu suçlardan dolayı haklarında devam etmekte olan bir adlî kovuşturmaya tâbi olmamak.
04 Ağustos 2003 tarih ve 25189 sayılı Ek-2'de yer alan Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde belirtilen sağlık şartlarını taşımak,
Yaş yönünden; Polis Kolejine Giriş Sınavının yapıldığı yılın 01 OCAK tarihi itibariyle 16 yaşından gün almamış olmak , “01 OCAK 1992 ve daha sonraki tarihlerde doğmuş olmak
Öğrenime ara vermemiş olmak,
Lise ve dengi okullara devam etmemiş olmak,
İlköğretim okulunu üç (3.00) ve daha yukarı diploma notu ile bitirmiş olmak ( Polis Koleji Giriş Sınavında aranır)
Kamu haklarından mahrum bulunmamak,
Herhangi bir okuldan, ahlâki veya disiplin sebebi ile çıkarılmamış olmak.
İlköğretim okulu 8'inci sınıf öğrencisi olmak.
Polis Kolejlerine girecek öğrenciler Polis Kolejine Giriş Yönetmeliği ve Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde aranan şartları taşımak zorundadırlar.
3. POLİS KOLEJLERİNE ALINACAK ADAY ÖĞRENCİLERİN DAĞILIMI
Koleje alınacak bayan ve erkek öğrenci sayısı Emniyet Teşkilatının ihtiyacı ile Kolejin kapasitesi dikkate alınarak Genel Müdürlükçe tespit edilir. Bayan öğrenciler eğitim ve öğretimlerini Ankara Polis Kolejinde yaparlar.
Polis Kolejlerine 2007-2008 eğitim-öğretim yılı için Ankara Polis Kolejine 167 erkek 8 kız olmak üzere 175 öğrenci, Bursa Polis Kolejine de 75 erkek öğrenci olmak üzere Kolejlere toplam 250 öğrenci alınacaktır.
2007 yılında OKS sınavı ile birlikte yapılan Polis Koleji Aday Tespit Sınavı sonucuna göre en yüksek puandan en düşük puana doğru o yıl Koleje alınacak öğrenci sayısının yirmi katına kadar aday başarılı sayılacaktır .
Polis Koleji Aday Tespit Sınav sonucunda Polis Kolejini tercih eden erkek ve kız öğrencilerin puanları ayrı ayrı hesaplanır.
OKS ile birlikte yapılacak olan Polis Koleji Aday Tespit Sınav sonucuna göre en yüksek puandan en düşük puana doğru Kolejlere alınacak; 242 erkek öğrenci için (bunun 20 katı kadar aday başarılı sayılacaktır) 4840 erkek aday, 8 kız öğrenci için ( bununda 20 katı kadar aday başarılı sayılacaktır) 160 kız olmak üzere toplam 5000 öğrenci Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınavına katılmaya hak kazanmış olacaktır.
4. BAŞVURU ÜCRETİ VE BANKA İŞLEMLERİ
a. Polis Koleji Aday Tespit Sınavına ilköğretim okullarının 8'inci sınıfından başvuracak olan adaylar; 26 Mart–13 Nisan 2007 tarihleri arasında Orta Öğretim Kurumları Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sınavı ile birlikte 20 (yirmi)YTL sınav ücretini T.C. Ziraat Bankası A.Ş., Türkiye Vakıflar Bankası T.A.O veya Türkiye Halk Bankası A.Ş. şubelerinden “ Kurumsal Tahsilât Programı ” aracılığıyla yatıracaktır.
b. Yurt dışından sınava başvuracak adaylar ücretini T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Beşevler Şubesi 5495221–5001 nolu hesaba yatıracaktır.
c . Banka dekontunda adayın T.C. kimlik numarası, adı, soyadı ve katıldığı sınavın açık adı bulunacaktır.
d. Adaylar ayrıca başvuru döneminde okul müdürlüğüne, kırtasiye, internet, fotokopi giderleri için okul aile birliği makbuzu karşılığında 2 (iki) YTL ödeyecektir.
e. Sınav ücreti kesinlikle bankaya yatırılacak; mektup, elden “internet bankacılığı” veya “EFT ” yoluyla sınav ücreti tahsil edilmeyecektir.
5. POLİS KOLEJİ ADAY TESPİT SINAVI BAŞVURU İŞLEMLERİ
2007 Polis Koleji Aday Tespit Sınavı “başvuru işlemleri” bu yıl http://www.meb.gov.tr ile http://oks2007.meb.gov.tr adreslerinden bireysel ya da okuldan olmak üzere iki şekilde yapılabilecektir.
Polis Koleji Aday Tespit Sınavı da OKS başvuruları ile birlikte olduğu için adayların “Polis Koleji Aday Tespit Sınavını” girmek istiyor ise OKS başvuru programından işaretlemeleri gerekmektedir.
Sınav başvurularının yapılabilmesi için öncelikle adayın e-okul sistemine kayıtlı olması gerekmektedir.
Başvuru işlemleri bankaya sınav ücreti yatırıldıktan 1(bir) gün sonra bireysel ya da okuldan yapılacaktır.
Bireysel veya okuldan başvuru yapıldıktan sonra başvuruların geçerli sayılabilmesi için okul müdürlüğü tarafından sistemden elektronik onaylama yapılacaktır.
Başvuru işlem basamaklarıyla ilgili ayrıntılı bilgi OKS 2007 MEB'in web sayfasında bulunmaktadır.
5.1 Bireysel Başvuru İşlemleri
Polis Koleji Aday Tespit Sınavı için başvuru işlemleri OKS başvurusu içerisinde olduğu için bireysel başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr ile http://oks2007.meb.gov.tr adreslerinden yayınlanan Polis Koleji Aday Tespit Sınavı “e-başvuru kılavuzu” ve “OKS başvuru işlem basamakları” dokümanlarını dikkatlice incelendikten sonra, burada belirtilen esaslara göre yapılacaktır.
e-Başvuru kılavuzunda yayınlanan “başvuru talep formu” doldurulduktan sonra “başvuru işlemleri” linkinden adayın TC kimlik numarası girilerek başvuru yapılacaktır.
OKS sınavına başvuran adaylar Polis Koleji Aday Tespit Sınavına da başvuracak ise programdan aşağıdaki seçeneklerden kendine uygun olanı işaretleyecektir. Aday emniyet teşkilatına mensup çocuğu ise yine programdan kendi durumu ile ilgili bölümleri de işaretleyecektir.
Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Şehit Çocuğu Olanlar,
Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Eceli ile Vefat Edenlerin Çocuğu Olanlar,
Emniyet Genel Müdürlüğü Personeli Görev (Vazife) Malulü Çocuğu Olanlar,
Diğer Çocuk (Yukarıdaki maddelere uymayan çocuklar)
Başvurunun resmiyet kazanması ve geçerli olması için aday velisi okul müdürlüğünün kendilerine verilen randevu günü ve saatinde okula adayın T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, vesikalık fotoğrafı, sınav ücretini yatırdığı banka dekontu, başvuru talep formu, ile gelerek başvuru ve onaylama işlemlerini yaptıracaktır.
5.2 Okuldan Başvuru İşlemleri
OKS başvurusu ile birlikte yapılacak olan Polis Koleji Aday Tespit Sınavı için başvuru işlemleri http://www.meb.gov.tr ile http://oks2007.meb.gov.tr adreslerinden yayınlanan Polis Koleji Aday Tespit Sınav “e-başvuru kılavuzu” ve “başvuru işlem basamakları” dokumalarında belirtilen esaslara göre yapılacaktır.
Veli, okul müdürlüğü tarafından kendisine verilen randevu günü ve saatinde adayın T.C. kimlik numaralı nüfus cüzdanı, vesikalık fotoğrafı, sınav ücretini yatırdığı banka dekontu, başvuru talep formu ile başvuru işlemi için okula gidecektir.
Okul yetkilisi, başvuru sayfasına adayın T.C. kimlik numarasını girerek veli adına bireysel başvuru yapacaktır. Velinin, daha önceden doldurduğu başvuru talep formuna göre adayın tercihlerini girerek kontrollerini yaptıktan sonra elektronik onaylama yapacaktır.
5.3 Yurt Dışından Başvuru İşlemleri
Polis Koleji Aday Tespit Sınavına yurt dışından T.C.vatandaşı olan adaylar başvurularını http://www.meb.gov.tr ile http://oks2007.meb.gov.tr adresleri üzerinden bireysel başvuru olarak yapılacaktır. Yurt dışından başvuracak öncelikle e-okul sisteminden aday bilgileri okul müdürlükleri tarafından girilecektir.
Yurt dışından başvuracak T.C vatandaşları e-okul sisteminde aday T.C. kimlik numarasıyla T.C. Ziraat Bankası A.Ş. Beşevler Şubesi 5495221–5001 nolu hesaba 20 (yirmi)YTL sınav ücretini yatıracaktır. Bankaya sınav ücreti yatırıldıktan 1(bir) gün sonra başvuru işlemi http://www.meb.gov.tr ile http://oks2007.meb.gov.tr adresleri üzerinden bireysel başvuru olarak yapılacaktır.
Başvurunun geçerli olabilmesi için okul müdürlükleri tarafından elektronik onaylama yapılacaktır .
6. POLİS KOLEJİ ADAY TESPİT SINAVI BAŞVURUNUN GEÇERSİZ SAYILACAĞI DURUMLAR
Adayın;
Başvuru işlemleri belirtilen sürede gerçekleşmemiş ve/veya elektronik ortamda okul müdürü tarafından onaylanmamışsa,
Aday bilgilerinde eksiklik, hata veya çelişki varsa,
Aday sınav ücretini belirtilen bankalardan birine zamanında yatırmamışsa,
OKS Başvuru işlemleri sırasında "Polis Koleji Aday Tespit Sınavı'na" işaretlememişse.
7. POLİS KOLEJİ ADAY TESPİT SINAVI İÇİN OKUL MÜDÜRLÜKLERİNİN YAPACAĞI İŞLEMLER
Okul müdürlüklerinin yapacağı işlemler http://www.meb.gov.tr ile http://oks2007.meb.gov.tr adreslerinde yayınlanan “OKS e-başvuru kılavuzuna” göre yürütülecektir.
8. SINAV GİRİŞ BELGESİ
— Polis Koleji Aday Tespit Sınavı için sınav giriş belgesi OKS için hazırlanan 28 Mayıs 2007 tarihinden sonra e-okul sisteminden okul müdürleri tarafından alınacaktır .
Sistemden fotoğraflı alınacak olan sınav giriş belgesinin renkli çıktısı okul müdürlükleri tarafından mühürlenerek onaylandıktan sonra adaya teslim edilecektir. Ancak; fotoğrafın renkli ve düzgün çıktısının alınamaması durumunda belgeye adayın son 6 (altı) ay içinde cepheden çekilmiş vesikalık fotoğrafı yapıştırılıp mühürlenerek adaya teslim edilecektir.
Adaylara sınav giriş belgesi posta yoluyla ayrıca gönderilmeyecektir.
Sınav giriş belgesinde adayın kimlik bilgileri ile sınava gireceği sınav bölgesi (il), bina, salon ve sıra bilgileri yer alacaktır. Aday, sınav giriş belgesinde yer alan sınav bölgesinde (ilinde), binada, salonda ve sırada sınava girecektir. Ancak, olağanüstü durumlarda (doğal afet, yangın, vb.) Bölge Sınav Yürütme Komisyonunun teklifi, Merkezin uygun görüşü ile adayın sınav yeri değiştirilebilecektir.
Sınav giriş belgesini kaybeden adaylar belgenin yenisini başvuru yaptığı okul müdürlüklerinden alabilecektir. Adayın sınavdan en az bir gün önce sınava gireceği binaya giderek, sınav salonunu görmesi önerilir. Aday sınav giriş bilgilerini, internetten T.C. kimlik numarasını girerek bilgi amaçlı öğrenebilecektir.
9. POLİS KOLEJİ ADAY TESPİT SINAVI UYGULAMASI
Sınav uygulamasıyla ilgili açıklamalar http://www.meb.gov.tr ile http://oks2007.meb.gov.tr adreslerinde yayınlanan “OKS e-başvuru kılavuzuna” göre yürütülecektir.
10. POLİS KOLEJİ ADAY TESPİT SINAVI DEĞERLENDİRMESİ
Polis Koleji Aday Tespit Sınavının değerlendirilmesi OKS-TM puanı kullanılarak erkek ve kız adaylar için ayrı ayrı hesaplanacaktır.
Sınav değerlendirmesiyle ilgili işlem basamakları http://www.meb.gov.tr ile http://oks2007.meb.gov.tr adreslerinde yayınlanan “OKS e-başvuru kılavuzunda” açıklanmaktadır.
11. POLİS KOLEJİ ADAY TESPİT SINAV SONUCUNUN BİLDİRİLMESİ
a. Polis Koleji Aday Tespit Sınav sonuçları, 10 Temmuz 2007 tarihinden itibaren http://www.poliskoleji.k12.tr, http://www.egm.gov.tr, http://www.meb.gov.tr ve http://oks2007.meb.gov.tr adreslerinden ilanen duyurulacaktır.
b. Adaylara ayrıca sınav sonuç belgesi gönderilmeyecektir.
c. Adayların sınav sonuçlarını ve ilgili duyurular, belirtilen adreslerden sürekli olarak takip etmeleri gerekmektedir. Polis Koleji Aday Tespit Sınavında başarılı olan adayların listesi İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şubelerine gönderilecek olup, başarılı adaylar sınav sonucunu öğrendikten sonra 04 Ağustos 2007 tarihine kadar nüfus hüviyet cüzdanı ile İl Emniyet Müdürlüklerine başvuruda bulunacaklardır.
12. POLİS KOLEJİ ADAY TESPİT SINAVI SONRASINDA YAPILACAK İŞLEMLER
OKS ile birlikte yapılan Polis Koleji Aday Tespit Sınavında başarılı olan adayların aşağıdaki hususlara dikkat etmesi gerekmektedir,
Polis Koleji Aday Tespit Sınav sonuçları ilgili internet adreslerinden ilanen duyurulduktan sonra Başarılı olmanız durumunda İl Emniyet Müdürlüğü Eğitim Şubelerine başvurunuz,
Aday Tespit Sınavında başarılı olan adayların Polis Koleji e-başvuru kılavuzunda EK-1'de yer ÖĞRENİM DURUM BELGESİNİ bilgisayar çıktısı olarak alacak, 2006-2007 eğitim-öğretim yılında en son öğrenim gördükleri Okul Müdürlüklerine 14 Temmuz - 4 Ağustos 2007 tarihleri arasında doldurup onaylattıktan sonra Ankara'da yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınavı Mülakat aşamasına getireceklerdir. Öğrenim Durum Belgesini getirmeyen adaylar ikinci sınav aşamasına alınmayacaklardır.
Polis Koleji Aday Tespit Sınavı”nda başarılı olan adaylar İl Emniyet Müdürlükleri Eğitim Şubelerinde tebellüğ ettikleri belgelerle ve spor malzemeleri ile birlikte belirtilen tarihte Ankara Polis Kolejinde hazır bulunacaklardır,
Polis Koleji Aday Tespit Sınavında Başarı olan adayların OKS sınavı giriş belgesini, Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde 2. aşama sınavı olarak yapılacak olan Polis Koleji Giriş Sınavınada getirmesi zorunludur.
Polis Koleji Aday Tespit Sınavı'nda başarılı olup Polis Koleji Giriş Sınavına gelecek olan adayların Nüfus cüzdanlarını fotoğraflı olarak yeniletmeleri gerekmektedir.
Polis Koleji Giriş Sınav aşamasında adayların fotoğrafsız ve yıpranmış nüfus cüzdanları kabul edilmeyecektir.
13. POLİS KOLEJLERİNE GİRİŞTE SAĞLIKTA ARANAN ŞARTLAR
POLİS KOLEJİ ADAY TESPİT VE POLİS KOLEJİ GİRİŞ SINAVLARINDA BAŞARILI OLAN ADAY ÖĞRENCİLERE OKULUN DENETİM VE GÖZETİMİNDE TAM TEŞEKKÜLLÜ DEVLET HASTANELERİNDEN SAĞLIK KURULU RAPORU ALDIRILIR. POLİS KOLEJİNE ALINACAK ÖĞRENCİLERDE GÖRME HER İKİ GÖZDE AYRI AYRI İHTİLAFSIZ TAM ( GÖZLER DERECESİZ “HER İKİ GÖZDE 0 DERECE”) OLACAKTIR. AYRICA ADAY ÖĞRENCİLERİN EMNİYET TEŞKİLATI SAĞLIK ŞARTLARI YÖNETMELİĞİNDEKİ DİĞER ŞARTLARI TAŞIMASI GEREKMEKTEDİR.
Not:Polis Koleji Giriş Sınavı mülakat aşamasında Polis Kolejine Giriş Yönetmeliği ve Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre adayın; konuşma düzgünlüğü, fiziki görünüşü, kendine güven derecesi, kavrama ve ifade kabiliyeti, yüzde ve görünen yerlerde eşgal belirleyici iz, ağız, diş ve çene yapısındaki bozukluk ve gözlerin kusursuz (görme her iki gözde ihtilafsız tam olacak) olması gerektiğinden mülakat sınavında ve sonrasında aday öğrencilere aldırılacak olan sağlık kurulu raporunda elenmemeleri için başvurular esnasında sağlık ile ilgili kısımları göz önünde bulundurmaları gerekmektedir .
Adaylar Sağlık Yönünden 04 Ağustos 2003 Tarih Ve 25189 Sayılı Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğine göre EK-2 'de belirtilen SAĞLIK ŞARTLARINI taşımaları gerekmektedir.
14. POLİS KOLEJİNE GİRİŞ SINAVI
Polis Kolejine Öğrenci alımının ikinci aşaması olan ve Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde yapılacak olan Polis Koleji Giriş Sınav aşaması ile ilgili olarak;
Polis Koleji Aday Tespit Sınavında başarılı olan adaylar, 6-10 Ağustos 2007 tarihleri arasında Ankara Polis Koleji Müdürlüğünde yapılacak olan Polis Kolejine Giriş Sınavına katılacaklardır.
Mülakat Sınavı ; 6-7 Ağustos 2007
Beden Eğitim Sınavı ; 8-9 Ağustos 2007
Yazılı (test) Sınav ; 10 Ağustos 2007 tarihinde yapılacaktır.
Not: Polis Koleji Giriş Sınavında başarılı olan aday öğrenciler puan ve tercih durumuna göre Polis Kolejlerine yerleştirilecektir
• Polis Koleji Giriş Sınavı: “Polis Koleji Aday Tespit Sınavı”nda başarılı olan adaylar ayrıca; Polis Kolejinde Mülakat, Beden Eğitimi ve Yazılı Sınav olmak üzere 3 ayrı sınava tabi tutulacaktır.
1.Mülakat Sınavında; Adayın konuşma düzgünlüğü, fiziki görünüşü, kendine güven derecesi, kavrama ve ifade kabiliyeti değerlendirilecektir. Mülakat sınavında adaylar yanlarında şort getirecektir. Mülakat sınavında başarılı olan adaylar, beden eğitimi sınavına alınacaktır.
2.Beden Eğitimi Sınavında; Mülakat sınavında başarılı olan adaylar, belirlenen bir parkurda atlama, sıçrama, şınav, mekik, koşu gibi çeşitli hareketleri içeren beden eğitimi sınavına tabi tutulacaktır.
Polis Kolejine alınacak öğrencilerin beden eğitimi sınavları, aşağıda belirlenen istasyondan oluşan parkurda zamana karşı yapılacaktır.
Adaylar, 100 tam puan üzerinden en az 60 puan aldıkları takdirde başarılı sayılacaklardır. Adaylar sırasıyla;
1- SIÇRAMA (1. İstasyon) : Jimnastik sırasına tutunarak veya tutunmadan erkekler 7 (yedi), kızlar 5 (beş) kez ayakları ile sağa sola sıçrama haraketi yapacaktır.(Jimnastik sırası 40 veya 50 cm yüksekliğinde 30-40 cm genişliğinde sıra veya sehpa olabilir.)
2- DÜZ-TERS TAKLA (2.İstasyon) : Sıçrama istasyonunu tamamlayan aday, yer minderinden öne doğru bir düz takla atacak, minderden inmeden geriye bir ters takla ile dönecektir.
3- ŞINAV (3.İstasyon) : Vücudunun hiçbir yerini dışarı çıkarmadan, vücudunu dik vaziyette tutarak sadece kollarını açmak ve kapamak sureti ile erkekler 7 (yedi), kızlar 5 (beş) adet şınav yapacaktır.
4- MEKİK (4.İstasyon) : Sırt üstü yatarak bacakları kırılmadan ve mindere yapışık vaziyette eller ensede olacak şekilde yüzünü dizlerine değdirerek erkekler 7 (yedi), kızlar 5 (beş) kez mekik hareketi yapacaktır.
5- 25 METRE KOŞU (5.İstasyon) : Mekik hareketini tamamlayan aday süratle bitiş çizgisine kadar koşacaktır.
Koşunun bittiği yerde kronometre ile tespit edilecek süre adayın puanının belirlenmesinde kullanılacaktır.
3.Yazılı Sınavda; Matematik, Fen, Türkçe ve Dil Yeteneği, Sosyal ve Yabancı dil sorularından oluşan test usulüyle aşağıda belirtilen ağırlıklarda yazılı sınav yapılacaktır.
Emniyet Genel Müdürlüğünce görevlendirilecek Değerlendirme Komisyonu sorumluluğunda, yazılı sınav kağıtları optik okuyucu ile bilgisayar ortamına aktarılarak değerlendirilecek ve ilan edilecektir. Değerlendirme 100 tam puan üzerinden 3 yanlış cevap 1 doğru cevabı etkileyecek şekilde yapılacaktır.
15. POLİS KOLEJİNE GİRİŞ SINAVINDA BAŞARILI OLAN ADAYLARA SINAVLAR SONRASINDA YAPILACAK İŞLEMLER
15.1. Başarılı Adayların İntibak Eğitimine Alınması
Polis Koleji Giriş Sınavlarına katılan ve sınav sonucunda başarılı olan adaylar kendilerine ilanen duyurulacak olan tarihte Ankara Polis Koleji'nde başlayacak olan intibak eğitimine alınacaktır. Sınav sonunda başarılı olan adayların sınav sonucunun ilan edilmesini müteakip intibak eğitimine alınacak olması nedeniyle, adayların sınav için gelirken sınavdan sonra üç hafta süreyle Ankara'da kalacak şekilde hazırlıklı gelmesi gerekmektedir.
Koleje girmeye hak kazanan adaylar Genel Müdürlükçe tespit edilecek takvime göre Polis Kolejinde en çok 20 gün süre ile intibak eğitimine alınırlar. İntibak eğitimi başlama tarihi kendilerine ilânen tebliğ edilmesine rağmen 3 gün içinde eğitime katılmayan adaylar, haklarından vazgeçmiş sayılırlar ve yerlerine sıradaki yedek adaylar çağrılır. Tebliğ tarihinden itibaren 3 gün içerisinde gelmeyen yedek adaylar da haklarından vazgeçmiş sayılır ve yerine sıradaki adaylar çağrılır. İntibak eğitiminde adayların beslenme, barınma ve sağlık kurulu raporları giderleri ile bu süre içerisindeki tedavi giderleri Polis Koleji Müdürlüğünce sağlanır.
İntibak eğitiminde adayların, Polis Kolejine intibak ve uyum süreçleri gözlenecek ve Sağlık Yönünden 04 Ağustos 2003 tarih ve 25189 sayılı Emniyet Teşkilatı Sağlık Şartları Yönetmeliğinde aranılan şartları taşıyıp taşımadıkları Polis Koleji Müdürlüğünün aldıracağı ve işlemlerini takip edeceği sağlık raporu ile sağlık durumları tespit edilecektir. Yapılan sağlık kontrolleri sonucunda Polis Koleji öğrencisi olması uygun görülenler, Polis Kolejine geçici kayıt yaptırmaya hak kazanacaktır.
15.2. Başarı Listesinin Tanzimi ve Kolejlere Yerleştirilmesi
Polis Koleji Giriş Sınavı başarı listesi ve aday öğrencilerin kolejlere yerleştirilmesi Polis Koleji Giriş Yönetmeliği Başarı Listesinin Tanzimi başlıklı 16.maddesi hükümlerine göre “ Polis Kolejinde yapılan yazılı sınavda en yüksek puandan başlanarak bayan ve erkekler için ayrı ayrı olmak üzere başarılı olanların listesi, Değerlendirme Komisyonunca asıl ve yedek olarak düzenlenir ve duyurulur.
Puanların eşitliği hâlinde, sırası ile beden eğitimi, matematik, fen, Türkçe ve dil yeteneği, sosyal ve yabancı dil grupları puanları öncelik için dikkate alınır.
(Değişik üçüncü fıkra: RG-29/06/2005-25860) Bunda da eşitlik olması halinde yaşları küçük olanlar tercih edilir. Yine de eşitlik olması halinde kur'a ile belirlenir.
Başarı listesi, o yıl Emniyet Genel Müdürlüğünce tespit edilen, Polis Kolejine alınacak öğrenci sayısı kadar asıl ve bu sayının iki katı kadar da yedek adaydan meydana gelir.
(Ek fıkra:RG- 29/06/2005-25860) Polis Koleji sayısının birden fazla olması durumunda sınavı kazanan adayların kolejlere yerleştirilme işlemleri Sınav Değerlendirme Komisyonunca sağlık raporlarının sonuçlarına göre intibak eğitiminin son günü yapılır. Yerleştirme işlemi adayların Polis Kolejinde yapılan sınav sonucu düzenlenen başarı listesindeki sıraları ve tercihleri göz önünde bulundurularak yapılır. İntibak eğitiminden sonra kendisine sıra gelen yedek adaylar tercihlerine bakılmaksızın kontenjanı boş kalan koleje yerleştirilir.” yapılmaktadır
15.3. Adayların Geçici Kayıtlarının Yapılması
İntibak eğitiminin sonunda sağlık yönünden “Polis Koleji Öğrencisi Olur” raporu alan adaylar, Kolejin eğitime başlama tarihinden en çok bir hafta öncesine kadar ailelerinin yanına gönderilir. Kolejde hazır bulunma tarihi, öğrencilere tebliğ olunur.
Kolejde eğitime başlayacak öğrenciler istenilen belgeleri getirmek zorundadırlar. Aday öğrenciler istenilen belgeleri getirdikten sonra 2007-2008 eğitim ve Öğretim yılı için Polis Kolejine geçici kayıt yaptırmaya hak kazanırlar.
ALINTIDIR

0 yorum: